Ophaaldagen

De gemeente Terneuzen haalt huishoudelijk afval gescheiden op. Dit betekent dat we in de even weken PMD+ (verpakkingen van plastic en metaal, drankenkartons en restafval) in de grijze container ophalen. En in de oneven weken gft (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten) in de groene container.
Eenmaal per maand halen we  papier en karton op (de blauwe container).

Afvalapp

Wij hebben een app met daarin informatie over de inzameling van afval binnen onze gemeente. Deze app heet ‘Afval Terneuzen’. Via deze app ontvangt u bijvoorbeeld een melding wanneer u welke container buiten moet zetten. Wijzigt een ophaaldag? Ook dan ontvangt u een bericht.
Installeer de app vandaag nog op uw tablet of smartphone! Download de app ‘Afval Terneuzen’ via de Play Store of App Store.

Persoonlijke online afvalkalender

U kunt online uw persoonlijke afvalkalender bekijken door uw postcode en huisnummer in te vullen.

Online afvalkalender

Het inzamelrooster staat op de afvalkalender. De afvalkalender geldt vanaf 1 februari 2020 tot en met 31 december 2020.

Papieren afvalkalender

Heeft u de afvalkalender liever op papier? Dan kunt u de afvalkalender hier downloaden en uitprinten. Ook bij onze publieksbalie in Terneuzen kunt u een papieren exemplaar krijgen.

Wijzigingen rond feestdagen

Wijzigingen wegens feestdagen staan vermeld in een apart schema.
Is er toch nog een verandering in dit rooster, dan maken we dat tijdig bekend. Hiervoor gebruiken we de gemeentelijke pagina in het Zeeuwsch-Vlaams Advertentieblad, onze website en social media.