Ophaaldagen

De gemeente Terneuzen haalt huishoudelijk afval gescheiden op. Dit betekent dat we in de even weken PMD+ (verpakkingen van plastic en metaal, drankenkartons en restafval) in de grijze container ophalen. En in de oneven weken gft (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten) in de groene container.
Eenmaal per maand halen we papier en karton op (de blauwe container).

Afvalkalender

Het inzamelrooster staat op de afvalkalender.

Wijzigingen wegens feestdagen staan vermeld in een apart schema.

Afvalkalender om te printen

Heeft u de afvalkalender liever op papier? Dan kunt u de afvalkalender 2024 hier downloaden en uitprinten.
Ook bij onze publieksbalie in Terneuzen kunt u een papieren exemplaar krijgen.

Afvalapp

Wij hebben een app met daarin informatie over de inzameling van afval binnen onze gemeente. Deze app heet ‘Afval Terneuzen’. Via deze app ontvangt u bijvoorbeeld een melding wanneer u welke container buiten moet zetten. Wijzigt een ophaaldag? Ook dan ontvangt u een bericht.
Installeer de app vandaag nog op uw tablet of smartphone! Download de app ‘Afval Terneuzen’ via de Play Store of App Store.

U kunt online uw persoonlijke afvalkalender bekijken door uw postcode en huisnummer in te vullen.

Hoe laat moet de container buiten staan om te laten legen?

U mag vanaf acht uur de avond voor de dag van legen uw container buiten zetten. Vanaf zeven uur 's morgens móét hij buiten staan. Haal na het legen de container liefst zo snel mogelijk weer binnen. Maar doe het altijd voor twaalf uur 's avonds op de dag van legen. De containers zijn geregistreerd door middel van een sticker.
Plaats de container met de handvatten naar de kant van uw huis, dus van de rijweg af.

Wijzigingen rond feestdagen

Wijzigingen wegens feestdagen staan vermeld in een apart schema.
Is er toch nog een verandering in dit rooster, dan maken we dat tijdig bekend. Hiervoor gebruiken we de gemeentelijke pagina in het Zeeuwsch-Vlaams Advertentieblad, onze website en social media.