Nieuws

 • Doet u ook mee met het NK Tegelwippen?

  24 maart 2023

  We doen weer mee met het NK Tegelwippen! Deze week gaf wethouder Laszlo van de Voorde het startschot. Bij dit landelijk initiatief vervangt u tegels in de tuin door planten. Met tegelwippen worden de tuinen groener, ontstaat er minder wateroverlast, is het minder heet in de zomer en het zorgt voor meer biodiversiteit en een fijne leefomgeving. Doet u ook mee? Geef het aantal gewipte tegels op via www.nk-tegelwippen.nl. Alleen dan tellen uw tegels mee voor de wedstrijd.

 • Kleine overtredingen bij integrale controle bedrijven in Terneuzen

  23 maart 2023

  Donderdag 23 maart 2023 controleerden toezichthouders van de gemeente, Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD) en Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) met inzet van politie op wet- en regelgeving bij een aantal bedrijven op bedrijventerrein Handelspoort in Terneuzen. Bij de controle van vier bedrijven stelden de toezichthouders verschillende kleine overtredingen vast.

 • Deel uw jeugdherinnering met ons!

  23 maart 2023

  Wij zijn gestart met de campagne Mooi is die Tijd. We vragen alle inwoners van de gemeente Terneuzen om leuke jeugdherinneringen met ons te delen in de vorm van een foto.

 • Ophaalronde snoeiafval

  22 maart 2023

  Het snoeiseizoen is weer van start. Onze groenmedewerkers zijn volop aan de slag in het groen. Misschien bent u ook druk bezig in uw tuin en heeft u veel snoeiafval en grof groenafval. Op dinsdag 4 april rijden we een aparte ronde om dit afval op te halen.

 • FMR Producties stelt gemeentegids Terneuzen samen

  21 maart 2023

  Bent u contactpersoon voor een vereniging of stichting? Dan kunt u de komende periode gebeld worden door FMR Producties. Dit bedrijf stelt de gemeentegids van Terneuzen samen. Bedrijfseigenaren kunnen gebeld worden met de vraag om te adverteren in de gids.

 • Locatieprofiel Oud Terneuzen in de maak

  21 maart 2023

  Er spelen verschillende belangen in Oud Terneuzen. Om gezamenlijk en op een goede manier gebruik te maken van dit toonaangevende gebied, is het belangrijk dat er een gemeenschappelijk idee ontstaat over hoe het gebied gebruikt dient te worden door ondernemers, bewoners, bezoekers en (evenementen)organisatoren. Daarom laat de gemeente Terneuzen een locatieprofiel opstellen. Lokale ondernemers, bewoners, bezoekers, en organisatoren van evenementen zijn van harte uitgenodigd om hierover mee te denken.

 • Verlenging crisisnoodopvang per 1 april 2023

  16 maart 2023

  De colleges van burgemeester en wethouders van Terneuzen, Hulst en Sluis besloten om de crisisnoodopvang na 1 april open te houden. Dit omdat de doorstroom van asielzoekers nog altijd onder grote druk staat. Er zijn nog steeds onvoldoende structurele opvangplekken in noodopvanglocaties en reguliere asielzoekerscentra van het COA.

 • Voorlopige uitslagen verkiezingen

  16 maart 2023

  Woensdag 15 maart 2023 konden inwoners hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het waterschap.

 • Wielercafé tijdens jubileumeditie Scheldeprijs

  13 maart 2023

  Op woensdag 5 april start voor de vijfde keer de grote wielerklassieker de Scheldeprijs vanuit Terneuzen. Om dit jubileum te vieren, organiseert de gemeente Terneuzen in samenwerking met wielercomité Leve de Koers, het Scheldetheater, Flanders Classics en de Schotense Wielerclub een wielercafé op maandag 3 april in het Scheldetheater.

 • Zet de Scheldeprijs in uw agenda!

  10 maart 2023

  Op woensdag 5 april start vanuit hartje Terneuzen voor de vijfde keer de grote wielerklassieker, de Scheldeprijs! U kunt die dag bekende wielrenners van dichtbij zien. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel mee te maken. De toegang is gratis.

 • Woondeal voor 16.500 nieuwe woningen in Zeeland

  09 maart 2023

  Begin deze week is door Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), gedeputeerde Dick van der Velde en de Zeeuwse wethouders, waaronder onze wethouder Frank van Hulle een handtekening gezet onder de Zeeuwse Woondeal. De samenwerking moet ervoor zorgen dat er sneller en meer betaalbare huur- en koopwoningen komen in Zeeland.

 • Project verlenging Laan van Othene in Terneuzen van start

  09 maart 2023

  Op donderdag 9 maart 2023 gaven wethouder Frank van Hulle (gemeente Terneuzen), wethouder Jeroen de Buck (gemeente Terneuzen) en gedeputeerde Harry van der Maas (Provincie Zeeland) het startschot voor de verlenging van de Laan van Othene in Terneuzen. Er komt een nieuwe route tussen de wijk Othene en de Terneuzensestraat (N290). Hierdoor wordt de wijk vanaf 2024 beter ontsloten.

 • Het jongerenloket is er (ook) voor jou!

  09 maart 2023

  Ben jij tussen de 18 en 28 jaar? Heb je vragen over wonen, opleiding of werk? Heb je geldvragen of schulden? Of zit je met andere vragen waar je zelf niet uit komt? De medewerkers van het jongerenloket zijn er voor jou!

 • Bedrijventerreinen ontvangen voor zesde keer Keurmerk Veilig Ondernemen

  09 maart 2023

  De bedrijventerreinen Handelspoort, Haarmanweg en Maintenance Valuepark ontvingen maandagavond voor de zesde keer het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Bas Goddrie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) reikte het certificaat uit aan burgemeester Erik van Merrienboer. Dit vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de Terneuzense ondernemersvereniging Zuid West (TZW).

 • Oproep burgemeester: stem op 15 maart!

  08 maart 2023

  Burgemeester Erik van Merrienboer roept iedereen op om 15 maart te stemmen voor de Provinciale Staten en het waterschap.

 • Onderzoek uitbreiding goederenspoor Gent-Terneuzen

  02 maart 2023

  North Sea Port start dit jaar samen met spoorwegbeheerders ProRail en Infrabel een vervolgonderzoek naar de grensoverschrijdende spoorontwikkeling in en om het havengebied tussen Gent en Terneuzen. Er is geld beschikbaar gesteld door de Belgische en Nederlandse overheid.

 • Subsidieregeling voor ondernemersorganisaties

  02 maart 2023

  De gemeente Terneuzen stelt ook in 2023 subsidie beschikbaar voor ondernemersverenigingen en -stichtingen. Net als eerdere jaren is er subsidie beschikbaar voor nieuwe en/of vernieuwende activiteiten én voor initiatieven die de bestuurskracht van ondernemersorganisaties vergroten. Het beschikbare budget hiervoor is € 10.000. De subsidie wordt verdeeld over de aanvragers.

 • Hulp bij schulden

  02 maart 2023

  Helaas hebben steeds meer mensen betalingsachterstanden of schulden. De een heeft schulden door eigen toedoen, de ander door omstandigheden. Waar het ook door komt, u wilt ervan af. Team Schuldhulpverlening van de gemeente Terneuzen kan daarbij helpen.

 • De verkiezingen op een rij

  01 maart 2023

  Op woensdag 15 maart vinden de Provinciale Staten- en waterschapverkiezingen plaats. Ondanks dat de thema’s van de provincie en het waterschap misschien niet erg bekend voelen, gaan ze wel over onze omgeving. Uw stem telt!

 • Inventarisatie schade door PFAS

  23 maart 2023

  De Provincie Zeeland roept Zeeuwse partijen op om zich te melden als zij economische schade ondervinden van PFAS in de Westerschelde. Zo komt er een vollediger beeld van de schade die PFAS heeft veroorzaakt in Zeeland. Het gaat expliciet om een inventarisatie van de schade. Het is niet zeker of de melder de schade (of een deel daarvan) daadwerkelijk vergoed krijgt van de veroorzakers van de schade.

 • Nieuwsarchief 2023

  Overzicht van alle nieuwsberichten in 2023