Nieuws

 • Terneuzen start met culturele broedplaats

  12 juli 2024

  Terneuzen krijgt een culturele broedplaats in de oude Philipsfabriek aan de Mr. F.J. Haarmanweg. Hier gaan kunstenaars en creatievelingen werken aan verschillende maatschappelijke opgaven op het gebied van energie, voedsel en water. Hierbij zoeken ze de samenwerking met ondernemers, instellingen, inwoners en de overheid.

 • Zomerschool Terneuzen opent voor de tiende keer haar deuren

  10 juli 2024

  Op donderdag 11 juli opent Zomerschool Zeeuws-Vlaanderen opnieuw haar deuren. Op de Zomerschool krijgen kinderen een extra steuntje in de rug op het gebied van bijvoorbeeld lezen of rekenen. Peuters (2-4 jaar) die extra taalstimulering kunnen gebruiken, kunnen drie weken lang vier dagdelen per week terecht op hun peutergroep.

 • Nieuw kindercollege gezocht

  02 juli 2024

  Wij zijn op zoek naar enthousiaste kinderen voor het nieuwe kindercollege. Het gaat om kinderen die na de zomervakantie in groep 7 (of vergelijkbaar) zitten en in onze gemeente wonen.

 • Burgemeester sluit woning in Philippine

  03 juli 2024

  Burgemeester Erik van Merrienboer sloot eind juni een woning in de Gentsebreedstraat in Philippine vanwege drugsovertredingen. Bij een controle eind november 2023 werden in de woning handelshoeveelheden harddrugs aangetroffen. De woning is voor twee maanden gesloten.

 • Preventieve controle op garageboxen en opslagunits in Sluiskil, Axel en Terneuzen

  14 juni 2024

  In Sluiskil, Axel en Terneuzen zijn op donderdag 13 juni 2024 ruim 100 garage- en opslagboxen gecontroleerd. De controle werd uitgevoerd door toezichthouders van de gemeente Terneuzen en de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, in samenwerking met de politie en speurhonden van Het Twickelerveld. Tijdens de controle zijn geen grote overtredingen geconstateerd.

 • Adressticker afvalcontainer

  12 juni 2024

  Zit er geen adressticker meer op uw afvalcontainer(s), of is de sticker onleesbaar geworden? Vraag dan gratis een nieuwe sticker aan.

 • Dichter bij het recht door samenwerking met SRV

  28 mei 2024

  De gemeente Terneuzen werkt samen met vijf andere Zeeuwse gemeenten om de toegang tot rechtsbescherming voor haar inwoners te verbeteren. Samen Recht Vinden (SRV) is er voor alle Zeeuwse inwoners.

 • Onthulling LEGO replica Stadhuis van Terneuzen

  15 mei 2024

  Vorige week vond de onthulling plaats van een bijzonder bouwwerk: een LEGO-replica van het stadhuis van Terneuzen. Mathijs Dubbeldam, voormalig finalist van het televisieprogramma LEGO Masters en inwoner van onze gemeente, heeft dit gebouwd.

 • Gezonde Buurt Lievenspolder-West

  24 april 2024

  In de buurt Lievenspolder-West in Terneuzen zetten we stappen om tot een gezonde buurt te komen. In januari organiseerden we een buurtwandeling. Alle buurtbewoners konden hun mening geven op het gebied van ontmoeten, spelen, bewegen en vergroenen.

 • Zorg voor visdiefjes in Terneuzen, samenwerken aan oplossingen

  17 april 2024

  Het broedseizoen van de visdiefjes, een beschermde vogelsoort, begint weer. Ze arriveren half april en broeden van begin mei tot eind juli. Visdiefjes kunnen voor overlast zorgen, maar ze horen bij een stad als Terneuzen aan de Westerschelde. De Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en de gemeente Terneuzen werken samen om het leefgebied van de visdief te verbeteren en daarmee de overlast in het centrum van Terneuzen te verminderen.