Nieuws

 • Zorg voor visdiefjes in Terneuzen, samenwerken aan oplossingen

  17 april 2024

  Het broedseizoen van de visdiefjes, een beschermde vogelsoort, begint weer. Ze arriveren half april en broeden van begin mei tot eind juli. Visdiefjes kunnen voor overlast zorgen, maar ze horen bij een stad als Terneuzen aan de Westerschelde. De Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en de gemeente Terneuzen werken samen om het leefgebied van de visdief te verbeteren en daarmee de overlast in het centrum van Terneuzen te verminderen.

 • Koningsdagprogramma’s bekend

  17 april 2024

  De programma’s voor Koningsdag in de gemeente Terneuzen zijn bekend. Er wordt weer van alles georganiseerd.

 • Voorgenomen besluit Handelspoort 1 als regionale opvanglocatie voor asielzoekers

  15 april 2024

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verzoekt om in het voormalig Neckermann-gebouw aan de Handelspoort een regionale opvanglocatie te realiseren. De asielopvang in Nederland staat nog steeds onder grote druk. Er zijn niet genoeg opvangplekken voor asielzoekers. Daarom heeft het college het voorgenomen besluit genomen om voor tien jaar mee te werken aan dit verzoek. Dit ligt op 11 juni voor aan de gemeenteraad. Daarna neemt het college een besluit.

 • Ontdek alles over de Europese verkiezingen tijdens 'Vraag het aan Ursula'

  15 april 2024

  Op 6 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. Dan mogen veel jongeren voor het eerst naar de stembus, maar waarom zouden ze dit doen? Om jongeren tussen de 16 en 25 jaar uit de grensregio’s te informeren, te enthousiasmeren en (vooral) te Europeaniseren, organiseren gemeente Terneuzen en OnbegrensdZeeuwsVlaanderen in samenwerking met Vlaamse partners het evenement ‘Vraag het aan Ursula’.

 • Doe mee met de Nationale Bijentelling!

  10 april 2024

  In Nederland komen 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Doe daarom mee met de Nationale Bijentelling.

 • Geef de broedresultaten in uw nestkast door

  10 april 2024

  Het is lente en de koolmeesjes beginnen weer te broeden. Heeft u meegedaan met het nestkastenproject voor koolmezen van de gemeente Terneuzen?

 • Uitnodiging ontwerpworkshop voedselbos Sluiskil

  10 april 2024

  Rotary Nederland, Jos Willemsen landschapsproducties en de gemeente Terneuzen nodigen u uit om op dinsdag 7 mei samen een ontwerp te maken voor het voedselbos in Sluiskil.

 • Het PFAS-loket van GGD Zeeland

  05 april 2024

  PFAS is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die door de mens zijn gemaakt. Ze zijn onder andere water-, vet- en vuilafstotend. Dat komt goed van pas in verschillende producten, zoals verpakkingsmaterialen van voedsel, blusschuim, antiaanbaklagen van pannen, kleding, textiel en verzorgingsproducten. PFAS worden ook gebruikt in de industrie.

 • Woonruimte voor statushouders op Markt 15 Axel

  03 april 2024

  Het college heeft besloten om vanaf 15 april woonruimte te bieden aan statushouders. Het gaat om zestien mensen die in Nederland mogen blijven. Zij krijgen een plek in voormalig hotel Het Wapen van Zeeland. Hier kunnen zij inburgeren en meedoen aan onze samenleving.

 • Woonruimte voor alleenstaande, jonge statushouders in Van Steenbergenlaan Terneuzen

  03 april 2024

  Het college heeft besloten om vanaf 1 juni woonruimte te bieden aan alleenstaande, jonge statushouders. Het gaat om twintig jongeren tussen de 15 en 21 jaar die in Nederland mogen blijven. Zij krijgen een plek in een van de woningen van Prokino Zorg aan de Van Steenbergenlaan in Terneuzen. Hier kunnen zij inburgeren en meedoen aan onze samenleving.