Publiciteit voor uw evenement

Evenementen met een vergunning worden standaard vermeld op de website en op de welkomstborden in de kern waar het evenement plaatsvindt. U hoeft deze dus niet apart aan te melden.

Kleinere activiteiten

Per 1 januari 2018 vermelden we kleinere activiteiten niet meer op de website. Alleen nog de grotere evenementen. We willen de promotie van evenementen verbeteren door de aankondigingen overzichtelijker te maken.
Voorbeelden van kleinere activiteiten zijn bingo’s, spelavonden, toneelvoorstellingen, fiets- en wandeltochten, dansavonden- en middagen, voorstellingen van toneelgroepen, lezingen, natuur-, café-, en knutselactiviteiten en concerten van muziekverenigingen.

Welkomstborden

Op de (digitale) welkomstborden die aan het begin van iedere kern staan, worden de grotere evenementen sowieso aangekondigd. Daarnaast is op de borden ook nog ruimte voor promotie van kleinere activiteiten. Maar ook hiervoor zijn de regels gewijzigd.
Terugkerende activiteiten zoals bingo’s, spel- en dansavonden, fiets- en wandeltochten (toeristisch of puur recreatief) plaatsen we niet meer op de (digitale) welkomstborden. Dit geldt ook voor natuur-, café-, en knutselactiviteiten. Voor deze activiteiten zijn wel andere mogelijkheden voor publiciteit, zoals de agenda van het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (ZVA), wekelijks in de krant en online.

Kleinere activiteiten die nog wel op de borden aangekondigd worden, zijn bijvoorbeeld: tentoonstellingen, concerten en/of optredens, speelgoed- en kledingbeurzen, sinterklaasintochten, rommelmarkten, sportevenementen en speelweken.

Agenda ZVA

Voor plaatsing in het ZVA kunt u een e-mail sturen naar redactie@zvm.eu met als onderwerp ‘Weekagenda ZVA’. Geef de naam van het evenement door, de locatie, het tijdstip en of het evenement gratis is of niet. De redactie van het ZVA doet haar uiterste best om zoveel mogelijk agendavermeldingen mee te nemen. Een evenement dient uiterlijk op donderdag te worden doorgegeven voor de week van plaatsing.

Vergunningvrije evenementen

Vergunningvrije evenementen zoals bijvoorbeeld een sinterklaasoptocht, lampionnentocht, braderie, rommelmarkt of kerstmarkt kunt u nog wel steeds aanmelden voor publiciteit. De gemeente bepaalt altijd of en welke evenementen op de website en welkomstborden worden geplaatst.

Hoe meld ik een evenement aan?

Klik op de knop 'Aanmelden evenement voor publiciteit'. U heeft hiervoor eHerkenning of DigiD nodig. Doe uw melding minimaal vier weken van te voren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie, tel. 14 0115.