Straatverlichting

Binnen de gemeente staan ca. 13.000 lichtmasten. De lichtmasten gaan een half uur voor zonsondergang aan en een half uur na zonsopgang uit. Dit regett DNWG met een astronomische klok.
We kennen twee soorten lichtmasten: nacht- en avondbranders. Nachtbranders branden de hele nacht. Avondbranders geven 's avonds tot elf uur licht en gaan dan uit. De volgende morgen gaan de lichtmasten weer aan vanaf 06:30 uur totdat het licht wordt. De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de openbare verlichting binnen de bebouwde kom en voor een aantal plaatsen buiten de bebouwde kom.

Ziet u een lamp die niet brandt of een kapotte armatuur of een kapotte lichtmast, dan kunt u dat melden bij Liteweb (voorheen ovstoringzeeland). Gebruik hiervoor de knop 'Storing melden'.

Storing melden

 

Bij acuut gevaar

Is er onmiddellijk gevaar voor de omgeving, bijvoorbeeld door loshangende draden?
Tijdens kantooruren kunt u dit direct bij ons melden via telefoonnummer 14 0115 (vanuit het buitenland: 00 31 115 455 000). Buiten kantooruren kunt u spoedeisende storingen via de politie melden, telefoonnummer 088-205 2066 .

Afhandeling storing

Met de aannemer is overeengekomen dat eenvoudige storingen zoals een defecte lamp binnen vijf werkdagen hersteld moet zijn. Dit betreft ongeveer 90% van alle voorkomende storingen.

Voor schades zijn er langere afhandelingstermijnen. Afhankelijk van het type armatuur en mast kan dit ongeveer twee maanden duren. Wanneer de verkeersveiligheid in het geding is kunnen tijdelijke voorzieningen getroffen worden.

Netwerkstoringen worden veroorzaakt door een storing van de voeding van de lichtmasten. Meestal branden er dan meerdere lantaarnpalen op een rij niet. Deze storingen worden aan Stedin (DNWG) doorgegeven. De afhandelingstermijn hiervan wisselt en is afhankelijk van de traceerbaarheid. Delta streeft naar een afhandelingstermijn van twee weken.

In de video wordt verwezen naar ovstoringzeeland.nl. Wanneer u dit webadres intypt komt u op Liteweb terecht.
Natuurlijk kunt u ook de blauwe knop 'storing melden' gebruiken. U komt dan ook op Liteweb terecht waar u de storing kan melden.

31 oktober 2018, YouTube filmpje, 0:59