Afvalcontainer kapot, kwijt, omwisselen of extra legen

Alles wat te maken heeft met uw container kunt u online regelen. Gebruik hiervoor de knop 'afvalcontainer melding'. U kunt via deze melding:

  • een vervangende container aanvragen, omdat uw container kapot is of u hem kwijt bent
  • een kleine (140 liter) container omwisselen voor een grote (240 liter standaardformaat) container
  • een extra leging aanvragen (let op: aan een extra leging zijn kosten verbonden)
  • een extra container aanvragen (let op: aan een extra blauwe en grijze container zijn kosten verbonden)
  • een nieuwe set containers aanvragen voor uw nieuwbouwwoning
  • een container die u niet meer gebruikt op laten halen

In het formulier kiest u welke melding u wilt maken. Daarna kiest u een datum die u uitkomt. De gemeente komt op de gekozen datum bij u langs. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven. Op de dag dat wij uw container wisselen, zet u de container (eventueel gevuld) op de stoep voor uw voordeur.
Na het invullen van uw gegevens kunt u verdere details over de melding doorgeven (gewenste actie, kleur en formaat container).

 

Afvalcontainer melding

 

Soorten afvalcontainers

Elk huishouden heeft een standaardset: een grijze container voor restafval, een groene container voor groente-, fruit- en tuin-afval (GFT) en een blauwe container voor papier. Bij een verhuizing blijven de containers bij de woning achter.
De containers hebben standaard het formaat van 240 liter. Er zijn geen 140 liter containers meer beschikbaar. Heeft u nog een 140 liter container dan kan u die wel laten omwisselen voor een grote container. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Ook het vervangen van een container (kapot of kwijt) is gratis.
Een volle container mag niet meer dan 70 kilo wegen

Wanneer wordt mijn container geleegd?

Op de pagina Ophaaldagen vindt u u het inzamelschema.

Nieuwe sticker aanvragen

De afvalcontainers zijn geregistreerd door middel van een sticker. Alleen containers met een sticker worden geleegd. U kunt gratis online een nieuwe sticker aanvragen.