Papier

Op dit moment halen wij in de gemeente Terneuzen het oud papier nog steeds op met vrijwilligers. Dit doen wij op een veilige manier en binnen de regels van het RIVM. Het inzamelen van het oud papier gebeurt niet via losse dozen en open voertuigen. In de gemeente Terneuzen gebruiken we blauwe rolcontainers om het oud papier in te verzamelen.

Oud papier zamelen we op dezelfde manier in als de afvalstromen PMD+ en GFT. Daardoor is er geen fysiek contact met elkaar. De vrijwilligers komen zoveel mogelijk met eigen vervoer naar de inzamellocaties. Zij rijden niet of zo min mogelijk met de chauffeur mee in de cabine van het inzamelvoertuig. Om de rolcontainers te legen, lopen zij voor of achter het voertuig.
De vrijwilligers dragen veiligheidshesjes en hebben beschermingsmiddelen bij zich. Zij houden zich aan de regels voor het vermijden van contact.

 

We halen maandelijks het oud papier op dat u in de blauwe container verzameld heeft. Denk bij oud papier aan kranten, folders, tijdschriften, kartonnen en papierenverpakkingen, wc- en keukenrolletjes, kartonnen dozen, enzovoort.

Op de pagina over ophaaldagen vindt u meer informatie. Zoals wanneer uw wijk aan de beurt is.

Waar staan de papiercontainers?

We hebben in de gemeente Terneuzen ook papiercontainers, u kunt daar uw oud papier kwijt. Let op: papiercontainers bij appartementencomplexen zijn alleen toegankelijk voor bewoners.
U vindt de papiercontainers op de volgende locaties.