Crisisnoodopvang

Landelijk is afgesproken dat steeds vier veiligheidsregio’s roulerend 150 crisisnoodopvangplekken voor asielzoekers moeten bieden. Dit om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verminderen. Bij de eerste vier regio’s die voor opvang moeten zorgen, zit ook Zeeland. We hebben als college van Terneuzen besloten om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. We hebben de voormalige bibliotheek in Terneuzen als opvanglocatie beschikbaar gesteld.

Opvanglocatie per 1 juni a.s.

De crisisnoodopvanglocatie moet per woensdag 1 juni aanstaande beschikbaar zijn. Het gaat om opvang van maximaal 150 mensen met een bed, sanitaire voorzieningen, voeding, basiszorg en toezicht. Dit voor een periode van twee weken. Daarna worden de mensen overgeplaatst naar een volgende opvanglocatie in een andere veiligheidsregio.
Het is dus echt crisisnoodopvang om te voorkomen dat mensen op stoelen en/of buiten moeten slapen.

Update 01-06-2022

Vanavond zijn 75 personen vanuit Ter Apel aangekomen in de voormalige bibliotheek in Terneuzen. Het zijn personen uit diverse landen/oorlogsgebieden, zoals Eritrea en Syrië. Ze zijn blij dat ze tijdelijk worden opgevangen. Onder de vluchtelingen zijn veel gezinnen met kinderen. De ontvangst is goed verlopen. Diverse begeleiders, medewerkers van het Rode Kruis en tolken hebben hen van eten en drinken voorzien en hun vragen zo goed mogelijk beantwoord. Iedereen heeft een slaapplek en er is rust in de crisisnoodopvang.

Update 03-06-2022

Gisteren zijn nog eens 53 personen vanuit Ter Apel aangekomen in de voormalige bibliotheek in Terneuzen. In totaal verblijven nu 128 personen in de crisisnoodopvang.

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen? Kijk op de pagina Veel gestelde vragen.

 

Heeft u nog andere vragen?

Staat het antwoord op uw vraag niet bij de Veel gestelde vragen? Dan kunt u uw vraag stellen via de knop 'Ik heb een vraag'. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Ik heb een vraag